SELF COACH SYSTEMS  
 Cautare rapida mai multe
 

Cautare avansata

Vezi toate produsele
 Categorii
CARTI & CD-uri 
DVD-uri 
Revista PROFESOR DE... FERICIRE 
 Noutati mai multe
Magnetismul personal (carte)
Magnetismul personal (carte)
Puncte bonus 0.00
25,20RON
 Informatii
Plan de Marketing
Prezentare Selfcoach
Termeni si Conditii
Codul de Conduita Etica
Protectia Datelor Personale
Procedura de Comanda
Livrare si Retur
 Contact
Telefon 
+4 031 100 80 70
Fax 
+4 031 100 80 70
Mobil 
+4 0727 77 80 06
+4 0723 26 90 40
E-mail 
office@selfcoach.ro
comenzi@selfcoach.ro
sesizari@selfcoach.ro
 Cele mai vandute
01.Ce SA NU FACI ca SA FACI BANI in MLM
02.3 Pasi spre Extraordinar!
03.Alti 3 Pasi spre Extraordinar!
04.Afacerea ta... FM Group
05.START SISTEM in Network Marketing
06.Asa cum gandeste omul (carte)
07.Pachet C+CD 002
08.Cele 3 calitati ale unui lider de succes
09.Scornituri spaimantatoare
10.Pachet C+CD 003
Leadership si Lider
Leadership si Lider
 
de Constantin D. Pavel
 
     Când un lucru nu mai e la fel, el suferă o schimbare de stare. Când schimbările de stare au loc din ce în ce mai rapid, succedându-se la intervale scurte de timp, întreg lucrul acela se schimbă în... altceva! La fel se întâmplă şi cu oamenii.
     La fel se va întâmpla şi cu tine, pe măsură ce vei începe să construieşti o afacere. Te vei schimba în... altceva!
     Te vei transforma, din omul timid căruia îi e ruşine să scoată două vorbe, într-un orator care va susţine prezentări în faţa a mii de oameni; te vei transforma dintr-un dependent de îndrumare, obişnuit să spună „Am înţeles, şefu'!”, într-un independent care îşi cunoaşte valoarea şi ştie ce are de făcut pentru a ajunge acolo unde el însuşi şi-a propus să meargă; te vei transforma dintr-un om aflat permanent în competiţie cu ceilalţi, într-o fiinţă umană gata să conclucreze cu ceilalţi, pentru a-şi atinge împreună scopurile. Te vei transforma într-un lider!
     Ce este un lider? Este acel om care ştie încotro merge şi este urmat de ceilalţi tocmai pentru că ştie încotro merge; este acel om care vede mult mai departe în viitor decât ceilalţi, fiindcă el chiar creează acel viitor; este acel om care poate discerne valoarea de non-valoare şi încurajează întotdeauna oamenii să se îndrepte acolo unde există valoare; este acel om în prezenţa căruia simţi siguranţă, linişte, pace; este omul care are putere!
     Afacerile se face cu oameni, iar oamenii au nevoie de lideri pentru a lucra ca o echipă. Liderii sunt liantul unei echipe. Şi cu cât liantul este mai bun, cu atât echipa este mai închegată, devenind un organism în sine, în care fiecare îşi face treaba la cel mai înalt potenţial, spre binele personal şi al întregii echipe.
     Când echipa ta va creşte, oamenii vor începe să se uite la tine şi să aştepte îndrumare de la tine. Iar dacă tu nu le vei putea oferi aşa ceva, se vor duce în altă parte, până îl vor găsi pe cel care îi poate îndruma. Şi, crede-mă, tare frustrat te vei simţi dacă se va întâmpla asta! 
     Pentru a nu se întâmpla aşa ceva, e nevoie să iei decizia de a deveni lider în mod voit! Adică, chiar să faci eforturi pentru a accelera schimbările de stare din interiorul tău, astfel încât să devii mai repede cel care îţi doreşti să devii.
     Pentru aceasta, trebuie să te pui iarăşi cu burta pe carte, să investeşti iarăşi în tine, pentru a deveni cu adevărat un lider.
     10% din tot ce câştigi în fiecare lună trebuie orientat către investiţii în educaţia personală. Dacă poţi mai mult de-atât, cu atât mai bine! Trebuie să devii conştient de faptul că, pe măsură ce valoarea ta va creşte, va creşte şi influenţa ta în rândul oamenilor. Şi cu cât vei fi mai influent în rândul oamenilor, cu atât vei fi mai bine plătit. Valoarea unui om creşte proporţional cu nivelul său educaţional şi cu capacitatea sa de a aplica în mod practic ceea ce ştie. Iar un lider adevărat chiar ştie şi chiar aplică!
     Pe măsură ce înveţi, asigură-te că alături de tine creşti o nouă generaţie de lideri. Oferă-le oamenilor informaţiile necesare creşterii personale, nu-i lăsa să le caute singuri. În felul acesta vor creşte în direcţia corectă, fără să se abată din drum ori chiar, cum se mai întâmplă din păcate, să se piardă pe căi lăturalnice, care, în cele din urmă, nu îi duc nicăieri.
     Am trecut eu însumi prin aşa ceva, aproape un an. Descoperind dezvoltarea personală, am început să citesc tot ce-mi cădea în mână, fără discernământ. Şi am alunecat într-o filosofie care, deşi la nivel pur ideatic îmi hrănea sufletul cu informaţii în care mă regăseam, din păcate nu îmi hrănea şi familia. Mă afundasem în studierea acestui curent şi neglijasem afacerea de care trebuia să mă ocup; aşa că rezultatele au început să alunece către punctaje lunare din ce în ce mai mici şi către înscrieri tot mai puţine.
     Unul dintre sponsorii de pe linia superioară a remarcat acest lucru şi, într-o bună dimineaţă – da, a venit la mine dis-de-dimineaţă! – m-am trezit cu el la uşă. Am băut cafeaua împreună şi am început să discutăm una-alta. La un moment dat m-a rugat să îi aduc şi lui cartea pe care o citeam în acel moment. I-am adus-o. Ţin minte şi acum, de parcă e în faţa mea: a luat cartea, s-a uitat la copertă, fără să o deschidă, s-a ridicat în picioare şi, fără răutate, părinteşte, mi-a dat cu ea în cap, spunând:
     - De-asta nu mai faci tu afacerea! Ţi-ai băgat în cap tot felul de prostii şi ţi-a dispărut focul interior. Hei, trezeşte-te! Ai un copil, o soţie, o casă, ai vise, omule, ai o grămadă de vise care trebuie împlinite! Aruncă prostiile astea de cărţi şi citeşte ce trebuie!
     Mi-a dat din geanta lui două cărţi şi mi-a luat-o pe a mea. Mi-a promis că mi-o restituie când îmi voi spăla creierul de prostii... S-a ţinut de cuvânt!
     Acest sponsor a fost un adevărat lider. Fără intervenţia lui în acel moment, cine ştie prin ce redacţie de ziar sau editură obscură aş fi continuat să-mi tocesc coatele. Fiindcă, vorba lui Valeriu Butulescu: „E greu să scoţi infinitul din capul unui filosof!”. Pentru că totul depinde de convingerile noastre interioare, trebuie să fim foarte atenţi ce convingeri încurajăm să crească şi ce convingeri sufocăm până la dispariţie. Fiindcă suntem întotdeauna produsul informaţiilor pe care le introducem în creierul nostru.
     Un lider adevărat este foarte atent la ce bagă în minte, la fel cum cineva care ţine la siluetă e atent la ce bagă în gură. Informaţiile ne transformă existenţa, mâncarea ne transformă trupul. Însă, dacă ar fi să le punem în balanţă, cele dintâi cu siguranţă cântăresc mai mult în viaţa unui om.
     Ce se întâmplă dacă nu vei face efortul de a te schimba? Vei avea doar ceea ce ai obţinut deja - şi nimic mai mult! Aşa că, alege schimbarea în mod voit. Alege să obţii de la viaţă tot ceea ce viaţa aceasta minunată are de oferit.
     E nevoie, însă, să ştii că înainte de a-i putea conduce pe alţii, trebuie să fii în stare să te conduci pe tine. Înainte de a le arăta altora direcţia, trebuie să ştii tu însuţi încotro te îndrepţi.
     Scopul unui conducător nu este să îl învingă pe celălalt, fiindcă niciodată după aceea nu va mai putea colabora cu un om pe care l-a învins. Scopul său este să îi creioneze imaginea unui viitor posibil şi să îi arate că el însuşi merge pe acel drum, către acel viitor, cu încredere şi entuziasm.
 
(Extras din materialul audio ”9 Pasi spre Succesul in Afacere”)
This article was published on Wednesday 30 September, 2015.
Current Reviews: 0
Write Review
Tell a friend
Tell a friend about this article:  
 Logare
Adresa e-mail:

Parola:

Am uitat parola

Fă-ţi Cont

 Lista mea de dorinte mai multe
0 produse
 Limbi
Romana
 Articole mai multe
Toate articolele (30)
CONCURSURI
CONDITII PUBLICARE (1)
EDUCATIE COPII (2)
FAMILIE (1)
INTELIGENTA FINANCIARA (2)
INTERVIURI (2)
LEADERSHIP (4)
MOTIVATIONAL (6)
NETWORK MARKETING (3)
POVESTIRI SF
RECENZII CARTI (1)
RELATIONARE (1)
SANATATE
SPIRITUALITATE (4)
UTILE SELF COACH (3)
 Top Distribuitori
    Imaginile si continutul acestui magazin online sunt proprietatea PAVCON eDucational!
    Copyright SELF COACH SYSTEMS ROMANIA © 2000 - 2023